Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik broj

Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter

Aktualno Galerija Nova lica u Saboru - 1 Nova lica u Saboru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova lica u Saboru - 2 Nova lica u Saboru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova lica u Saboru - 3 Nova lica u Saboru - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nova lica u Saboru - 4 Galerija 1/4 >>
Tek što smo ispratili stara, u hrvatski Sabor uskoro bi trebala stići nova lica. Neki od njih prvi će put sjesti u zastupničke fotelje, neki među njima su povratnici.

U Sabor je ušlo 61 novo lice. Po prvi puta će sudjelovati u raspravama iz saborskih klupa i svojim angažmanom pokušati opravdati glasove birača. Priču o nekim novim licima za Dnevnik Nove TV donosi Ivana Pezo Moskaljov.

Na tisuće kilometara prošla je na dva kotača. Ali ovu pulsku gradsku vijećnicu sada čeka puno ozbiljnija politička vožnja. Juri prema Saboru.

"Ono što je nama u fokusu je energetska i prehrambena neovisnost. Zaista je neobično da kao zemlja s toliko sunca budemo na samom začelju u EU", istaknula je Dušica Radojčić koja je u Sabor ušla preko liste platforme Možemo.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati"

Na to što će biti s motorom i ide li on s njom u Sabor, Radojčić još nije odlučila.

"Još ću odlučiti, možda je Zagreb predaleko, možda ljeti nekakav izlet će doći u obzir, zimi ćemo vidjet", kazala je.

Zbog rijeke Zrmanje i problema s kojima se bore mještani ovog kraja Ivan Matić godinama je dizao svoj glas. Sada će to raditi iz Mostovih klupa, kao pojačanje.

"Sad sam dobio stepenicu više, glasniju govornicu i malo bolji mikrofon da o istim tim problemima govorim na nacionalnoj razini. Naravno, i o svim drugim problemima koji muče hrvatske građane", rekao je Matić.

Pročitajte i ovo Reakcija na odluku Ustavnog suda - 1 Oporba žestoko protiv Podigla se velika bura oko odluke Ustavnog suda: "Ovo je ozbiljna prijetnja, za to ne postoji uporište"

Dodao je da za njega ipak postoji nešto važnije od saborske klupe.

"Ako mi saborska klupa bude onemogućavala da vrijeme provodim u Obrovcu, Kruševu i s obitelji i prijateljima spreman sam napustiti saborsku klupu", kazao je.

U sabor ulazi i jedan volonter

Ondje će i HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice. Uz šefa stranke, dobio je najviše glasova u prvoj izbornoj jedinici.

Još prima čestitke i sve pripisuje rezultatima. Lakše je uz potporu supruge, kaže.

"Ona je rekla da me voli ne zbog toga što sam u politici, nego usprkos tome", kroz šalu je rekao Krešimir Ačkar.

Tvrdi da se on i dalje nije umorio od politike.

To je život. Neki se umore, neki odustanu, neki krenu dalje, tako da je to normalno. Ne, imam još puno energije i još je puno izazova preda mnom", rekao je.

Pročitajte i ovo Reakcija na odluku Ustavnog suda - 1 Oporba žestoko protiv Podigla se velika bura oko odluke Ustavnog suda: "Ovo je ozbiljna prijetnja, za to ne postoji uporište"

76-godišnji umirovljeni general Veselko Gabričević neće dati da ga ušutkaju. Borit će se za umirovljenike, a trpjet će i hobiji.

"Zasigurno će intenzitet rada u voćnjaku pasti u drugi plan, a ribolov će biti vjerujem. Rijetko, možda u vrijeme predaha", tvrdi zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika.

Stiže i SDP-ov epidemiolog kojeg javnost pamti iz vremena koronavirusa i odriče se plaće.

"Dužnost saborskog zastupnika planiram obavljati volonterski, ostati zaposlen u Štamparu i provesti neke projekte koje tu vodim", rekao je Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Možda ovo nije sve

Puno je novih lica među zastupnicima, ali i povratnika, mahom bivših SDP-ovih ministara.

Iz neretvanskog kraja, dva prezimenjaka Krstičevići na suprotnim stranama.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut"

Pojačanje i u redovima Domovinskog pokreta. U novoj ulozi je Vukovarac Tomislav Josić.

"Puno je dobrih otišlo, puno loših ostalo", poručio je.

Tek s novom političkom većinom, bit će jasnije hoće li u toj Vladi biti i njezini posljednji ministri. I oni su dobili saborske mandate. Pošalju li zamjene - eto još drugih lica u ove fotelje!
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene