Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema ih niti jedne godine"

Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata

Aktualno Galerija Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 Foto: Vijesti u 17 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 2 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 2 Foto: Vijesti u 17 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 3 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 4 Galerija 1/4 >>
Danas se obilježava 33. obljetnica mučnog zločina u Borovu selu gdje je počinjen masakr nad 12 hrvatskih redarstvenika.

U Borovu selu svečanim mimohodom i komemoracijom obilježena je 33. godišnjica masakra nad 12 hrvatskih redarstvenika. Pripadnici vinkovačke Specijalne jedinice policije, na današnji dan 1991. godine, pokušali su spasiti dvojicu svojih zarobljenih kolega, no upali su u zasjedu, a na njih se počelo pucati sa svih strana.

Na ulazu u Borovo kod dvanaest čempresa, pročitana su imena poginulih redarstvenika, a za njih su položeni i vijenci te upaljene svijeće.

Emotivnu priću iz Borova sela za Dnevnik Nove TV ispričale su Lara Švigir i Matea Drmić.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Podnio ostavku Bivši pomoćnik ministrice ispitan: "Istraga obuhvaća i 3D snimanje naručeno iz ministarstva"

"Mi smo ušlii točno je bilo podne, prešli smo prugu, čim smo unišli par je službenih vozila bilo ispred autobusa. Oni su došli do centra, mi malo dalje ostali i odma je vatra otvorena. Bio sam ranjen, bio sam u prvom autobusu i bačena je bomba", prisjetio se Matija Mičić, pripadnik specijalne policije jedinice Vinkovci.

Ubijeni iz zasjede

Prvi je put padobranac spustio hrvatsku zastavu na ulazu u selo.

Pročitana su imena poginulih redarstvenika, a za njih su položeni i vijenci te upaljene svijeće. Ubijeni su u zasjedi srpskih paravojnih postrojbi, nakon što su u Borovo krenuli spašavati dvojicu zarobljenih suboraca.

Pročitajte i ovo Arijana Lekić-Fridrih Incident na Trgu Ivan Pernar proglašen krivim za napad na umjetnicu: "To je jedna mala pobjeda koja može biti vrlo ohrabrujuća"

Ivanov brat imao je tek 30 godina kada je stradao.

"Moj je brat u meni danas. I ostat će. Prvo ga pamtim po ljubavi. Po dobroti, hrvatstvu i hrabrosti. Fale meni prijatelji što su bili samnom, fali meni brat.", kroz suze je rekao Ivan Grbavac, brat ubijenog redarstvenika u Borovu selu.

U želji da pomogne ranjenom kolegi stradao je i brat Steve Culeja.

"Izašao je van da mu pomogne i tu je sa sedam metaka izranjavan i uhvućen u jedno dvorište. Stradao je odmah preko puta općine", rekao je Culej i dodao da će brata pamtiti po "po ljubavi prema Hrvatskoj".

Ćipe se obrušio na SDSS

Uz obitelji stradalih, prijatelje i suborce, počast žrtvama odali su i predsjednik Sabora, potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministar Ivan Anušić i drugi političari.

"Ono što mi iz godine u godinu, na čemu inzistiramo, a to je da ovakvi događajii koji su bitno odredili budućnost naše države nikada ne padnu u zaborav", istaknuo je Božinović.

Za ubojstva u Borovu Selu krivci nisu dovedeni pred lice pravde. A prozivke su danas stigle čelnicima SDSS-a.

"Gdje je načelnik općine iz SDSS-a? Je li to normalno prema institucijama Hrvatske države za koju kaže da je poštuju? Ja ga nijedne godine nisam vidio. Jel normalno da Dragana Jeckov koja stanuje par kilometara u Negoslavcima ne dođe ovdje?", ustvrdio je Stipo Mlinarić Ćipe.

Ovaj napad smatra se uvodom u Domovinski rat i krvave događaje koji su uslijedili u istočnoj Slavoniji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene