Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkišovitiji grad na svijetu

VIDEO U 15 sekundi pogledajte kako je izgledao 'potop' u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne padaline u Rijeci izazvale su 'potop' na prometnicama. Prema podacima servisa Ogimet Rijeka je u nedjelju bila najkišovitiji grad na svijetu.

Ukoliko imate fotografije nevremena u Rijeci možete ih poslati na moj.report@novatv.hr ali ni u kom slučaju ne dovodite sebe u opasnost.

Pročitajte i ovo Morska lavica pobjegla iz zoološkog vrta u New Yorku Nevrijeme u New Yorku VIDEO Iz zoološkog vrta pobjegla morska lavica: Brzo se predomislila Poplave u New Yorku Veliki problemi VIDEO Snažna kiša paralizirala New York, guvernerka poručila: "Oluja je opasna po život"

Na području grada Rijeke pale su velike količine kiše, nakon čega su zabilježene bujice i poplavljene prometnice.

'Rijeka se doslovno pretvorila u bazen', javio nam je jedan čitatelj.

Na listi najkišovitijih gradova na svijetu, Rijeka je u nedjelju zauzela prvo mjesto. Kako stoji na stranici servisa Ogimet, mjerna meteorološka postaja Rijeka Kozala s 249,5 litara kiše po četvornom metru  bila je ispred Thabazimbija u Južnoj Africi  gdje je palo206 litara, te Sanhu Daoa u Kini sa 141 litra po četvornom metru.

>> Na Zavižanu pao snijeg, u Gorskom Kotaru čak 61 litra kiše!

Riječki vatrogasci imali su u gradu zbog poplavljenih cesta više intervencija. Zbog količine vode izbačeno je i nekoliko šahtova, rekli su za Dnevnik.hr u OKC-u Rijeka.

Najviše je intervencija bilo zbog poplava stanova, kuća i poslovnih prostora u središtu grada, a vatrogasci su na teren izašli i zbog poplave u podvožnjaku te zbog poplavljene otvorene javne garaže i vozila na njoj. Zabilježeno je i padanje grana na prometnicu.

Promet središtem Rijeke je zbog bujica i poplavljenih prometnica nekoliko sati bio otežan, no, nakon 16 sati kiša se smirila, pa se i promet normalizirao.

276 mm kiše palo u Cerniku

Najviše kiše palo je u Cerniku pokraj Grobnika, čak 276 mm do 17 sati. Slijedi Kukuljanovo sa 153 mm, Rijeka-Vežica sa 132 te Rijeka-Pehlin sa 124 mm. Obilna kiša pala je i oko Učke i Ćićarije. Kako je objavio večeras Istramet, na moru zapadne obale Istre zabilježeno nekoliko pijavica. Prijepodne ih je viđeno nekoliko na moru kod Novigrada, a poslijepodne kod Rovinja. Pijavice su ostale na otvorenom moru pa nisu zabilježene štete.

Pljuskovi i grmljavina

Obilna kiša sutra se očekuje uglavnom u Lici i u unutrašnjosti Dalmacije. Sutra će prevladavati oblačno s kišom, a na Jadranu će biti pljuskova s grmljavinom. Glavnina kiše očekuje se u noći i prijepodne, pri čemu će obilnija biti u Lici te u Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti.

Krajem dana na sjevernom Jadranu očekuje se prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na južnom još jako jugo. Temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu od 16 na sjevernom do 22°C na južnom dijelu. (i.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene