Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svečanom dočeku Rafalea

FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

Aktualno Galerija Andrej Plenković, Zoran Milanović - 4 Andrej Plenković, Zoran Milanović - 4 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Andrej Plenković i Zoran Milanović Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: Ronald Gorsic/Cropix +7 Andrej Plenković, Zoran Milanović Galerija 1/12 >>
Andrej Plenković i Zoran Milanović prvi put nakon izbora bili su na istom mjestu - na svečanom dočeku Rafalea na Plesu.

U Hrvatsku je stiglo prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale, a na svečanom dočeku na Plesu prvi put nakon turbulentnih izbora na istom mjestu su se našli predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović i tehnički predsjednik Vlade Andrej Plenković

Državni vrh razgledao je Rafalee nakon što su sletjeli na Pleso, a među njima su i Plenković i Milanović. Milanović je razgledao jedan od Rafalea i krenuo natrag, a baš se tada iza njegovih leđa obreo Plenković i njegova pratnja, koji su završili svoje razgledavanje.

Dvojac nije razmijenio ni riječ. Štoviše, Plenković je rekao da Milanovića nije ni vidio iako je stajao i sjedio malo dalje od njega.



Jeste li razgovarali, pitali su novinari Plenkovića za Milanovića, a on je odvratio: "Ne."  Jeste li se pozdravili, pitali su dalje, na što je rekao "Ne znam" i u odlasku dobacio da ga nije vidio.

"Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, ostvarili smo san. Razgovarao sam i s našim pilotom Borovićem, suprugom pilota Perišina… Puno je srce svima, oduševljeni smo", kazao je Plenković u kratkoj izjavi za medije i rekao da su dojmovi sjajni. 

Milanović nije davao nikakve izjave, samo je održao prigodni govor na svečanom dočeku.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Kupnja francuskih borbenih aviona bila je predmet spora između Vlade i Milanovića. On je isticao da se kupnji Rafalea ne protivi, ali da su od aviona za kopnenu vojsku važniji drugi sustavi, oprema i streljivo. Osim toga, vladajuće je prozvao i zbog rasta kupoprodajne cijene s 990 milijuna eura na više od milijardu eura.

S druge strane, iz Vlade još od potpisivanja ugovora ističu da je riječ o najmodernijem tipu višenamjenskih borbenih aviona koji se trenutačno koriste u francuskoj vojsci, koji će biti od koristi idućih 40 godina, a Plenković je poručio je da će Hrvatska, zahvaljujući Rafaleima, imati "najjače ratno zrakoplovstvo u ovom dijelu Europe".

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Milanović je nedavno podsjetio i da je zabranio prelet Rafalea iznad Zagreba i drugih gradova te da će ga i dalje zabranjivati, dok god bude na funkciji predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH. 

"Ali neću još dugo biti predsjednik, bit ću premijer", poručio je Milanović prije gotovo mjesec dana. Sad je pak jasno da premijer, barem ne nakon ovih izbora, neće biti, a pitanje je i hoće li opet biti predsjednik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene