Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrđeni tragovi nasilja

Brat Dankina ubojice umro od posljedica premlaćivanja u postaji

Dalibor Dragijević
Dalibor Dragijević Foto: Facebook/Screenshot
Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Boru, nije preminuo nakon što mu je pozlilo, kako je tvrdio MUP, već je 6. travnja preminuo u policijskoj postaji nasilnom smrću.

Policijski inspektori lagali su odvjetniku Dalibora Dragijevića, koji je pitao za klijenta 7. travnja kada je trebao biti ispitan, kao i njegov otac Radoslav, i kazali da je ispitan dan ranije i da će se sresti kod tužitelja, no znali su da nije više živ, neslužbeno doznaje Nova.rs.

"Nakon saslušanja oca branitelj je upitao gdje je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on prema policijskom priopćenju preminuo u tri sata u noći između subote i nedjelje, nekoliko sati prije nego što je odvjetnik došao na ispitivanje. Također, kada je on upitao kako je to moguće bez njegove nazočnosti, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 sati kod tužitelja", navodi izvor iz istrage za portal.

Otac i brat osumnjičenog za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana Dragijevića bili su osumnjičeni za pomaganje ubojici, a otac je još uvijek u pritvoru.

Izvor je naveo i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao ozljede po tijelu, što je potvrdila i obdukcija.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge

Tjednik Radar ranije je objavio da je Dalibor Dragijević umro nasilnom smrću te da to proizlazi iz obdukcije koja je obavljena na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Vještaci su zaključili da je riječ o nasilnoj smrti zbog brojnih ozljeda na tijelu, a nalaz je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na daljnje postupanje.

"Imao je vidljive ozljede i podljeve, nije umro od srca. Zbog toga je dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo tijelo nitko nije vidio", rekao je izvor za portal Nova.rs.

S obzirom na nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i tko je osumnjičenom Dragijeviću nanio smrtnosne ozljede u policijskoj postaji u Boru, gdje je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP lagao i obmanuo javnost da je riječ o prirodnoj smrti, piše Nova.rs.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

Za ubojstvo Danke Ilić osumnjičena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković. Dragijević je priznao kako ju je dokrajčio vlastitim rukama nakon što su je udarili službenim automobilom na cesti. Potom su je bacili na deponij, a Dragijević je rekao i da su mu otac i brat pomogli premjestiti Dankino tijelo, koje do danas nije pronađeno.

Dalibor Dragijević priveden je u subotu 6. travnja zbog sumnje da je pomogao bratu sakriti tijelo djevojčice. Nakon privođenja određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a idućeg dana objavljeno je da je preminuo u policijskoj postaji. Međutim, Nova.rs doznaje da spomenuto rješenje o zadržavanju nije bilo doneseno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene