Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezani s "podruzetnikom"

Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ranko Suvar/Cropix
USKOK ja ne temelju kaznenih pijava PNUSKOK-a proširio istragu protiv 14 hrvatskih državljanina zbog sumnje za proizvodnju i prodaju droge.

USKOK tereti 14 hrvatskih državljana za proizvodnju i prodaju kokaina te marihuane. Skupina je od 25 studenog 2019. do 7. ožujka 2021. godine u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Danskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji sudjelovala u nabavi i krijumčarenju kokaina predviđenog za prodaju u Europskoj uniji.

Prema nalogu i uputi prvog okrivljenog su od nepoznatih osoba preuzimali određene količine kokaina i novca, a ovisno o narudžbama kupaca u Hrvatskoj i BiH, organizirali su dopremu naručenih količina droge u Austriju i Hrvatsku zajedno s drugim, zasad nepoznatim, pripadnicima udruženja.

Pročitajte i ovo Napad na oblast Harkiv Ukrajinsko-ruska granica VIDEO "Rusija je započela novi val napadačkih akcija": Evo kako izgleda ruski napad na ukrajinsku oblast, ima stradalih

Drogu su prodavali osobama iz Splita, Solina, Biograda, Dubrovnika, Zadra, Rijeke i Zagreba, kao i za sada nepoznatim osobama u BiH, a dopremljenu drogu su krijumčarili i u Austriju.

Na taj način dobro uigrana skupina prokrijumčarila je najmanje 341,6 kilograma kokaina, od čega je prvi okrivljeni prodao najmanje 215 kilograma. U Hrvatsku je prokrijumčareno najmanje 126,6 kilograma kokaina koji se nakon toga ponovno preprodavao većem broju kupaca. Uz to, dvojca optuženih prokrijumčarili su još najmanje 471.000 eura i 83.000 danskih kruna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Vruća atomosfera Neugodan susret dva politička oponenta na Pantovčaku: Plenković predao potpise, Milanović ispalio bizaran komentar

Prvom okrivljenom na teret se stavlja i sumnja da je, u razdoblju od 10. rujna do 31. prosinca 2020. nabavljao veću količinu marihuane iz Španjolske i Crne Gore, te organizirao njen prijevoz i prodaju u Hrvatskoj. U jednom navratu on je organizirao transport najmanje 73 kilograma marihuane do Hrvatske.

Uigrana skupina potom je skladištila drogu koju su prodavali na području Splita i okolice. Nastavak je to krim istraživanja narko kartela na čijem je vrhu, kako ga USKOK sumnjiči, zagrebački poduzetnik Nenad Petrak.

Pročitajte i ovo Autobus pada u rijeku Mojku Istražuje se vozač VIDEO Dramatična snimka prometne nesreće u Rusiji: Autobus pun putnika sletio u rijeku

Zbog ozbiljnih optužbi koje se skupini stavljaju na teret USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene