Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimile kamere

Odvjetnik divljački napao kolegicu, unosio joj se u lice i zaprijetio: "'Oćeš da ti opalim šamar? Kad izađeš sa suda..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poznati odvjetnik napao je kolegicu na hodniku Općinskog suda u Rijeci. Incident su zabilježile i nadzorne kamere suda.

Riječki odvjetnik M. S. (65) posvađao se prošle godine u rujnu u zgradi Općinskog suda u Rijeci s kolegicom, a u trenutku dok su hodnikom odjekivali povišeni tonovi, praćeni mahanjem rukama i unošenjem u lice, prisutni su bili i njihovi klijenti, doznaje Jutarnji list.

Zbog neprimjerenog ponašanja odvjetnika reagirala je i policija, a potom je riječko tužiteljstvo protiv njega podignulo optužnicu zbog prijetnji teškim ozljeđivanjem.

Pročitajte i ovo Pedro Sánchez Donio odluku Premijer objavio hoće li podnijeti ostavku nakon teških optužbi na račun supruge: "Stanimo na kraj ovom blatu"

Oko 10:25 tog dana na sudskom hodniku odvjetnik je, smatra tužiteljstvo, kod kolegice odvjetnice imao namjeru izazvati strah i uznemirenost, pa ju je bez povoda verbalno napao i vrijeđao, a zatim joj se približio, unosio u lice, mahao rukama i viknuo: "'Oćeš da ti opalim šamar?" Nakon što se odvjetnica odmaknula, odvjetnik je, tvrde riječki tužitelji, nastavio i dalje vikati da će je "udariti rukom kad izađe sa suda".

I dok 65-godišnji odvjetnik odbacuje krivnju te poriče da je izrekao prijetnje, odvjetnica je u prostorijama tužiteljstva detaljno opisala cijeli događaj te ujedno dostavila i medicinsku dokumentaciju iz koje se iščitava da joj je njegovo ponašanje prouzročilo akutni stres. Inače, njezin je iskaz potkrijepljen i snimkom nadzornih kamera riječkog suda.

Pročitajte i ovo Krešimir Ačkar Veliki uspjeh On je nova zvijezda HDZ-a, brojem glasova nadmašio je mnoge poznate. Spominje se i kao potencijalni ministar obrazovanja

Tužitelji predlažu sudu da se odvjetnik kazni sa šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje i 1000 eura sudskog paušala.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene