Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio HAK

Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom

Autocesta, ilustracija
Autocesta, ilustracija Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Zbog prometne nesreće na autocesti A3 na čvoru Okučani na kolniku u smjeru Lipovca vozi se jednim prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK), pozivajući vozače na oprez.

Jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat vozi se i na autocesti A1 na 321. kilometru u smjeru Dubrovnika.

Vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju.

Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama cesta gdje traju radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, a obilazak je državnom cestom DC1.

Na A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Povodom WRC Croatia Rallyja do 21. travnja u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji zatvarat će se pojedine ceste.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa HAK vozače ostalih vozila upozorava da prilikom uključivanja u promet i ostalih radnji pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Katamaranska linija Split - Vis uspostavit će se po redu plovidbe s polaskom iz luke Split u 15:00. 

Trajekt iz luke Vis za luku Split isplovit će 21. travnja u 16:30 (umjesto u 15:30), a iz luke Split u 19 sati (umjesto u 18:30).

Oblačno, mjestimice s kišom

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, najprije na zapadu i u središnjoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na nedjelju i na krajnjem jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu, a u višem gorju očekuje se susnježica i snijeg.

Na istoku zemlje većinom suho.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, prolazno su mogući jaki udari. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, lokalno i jaki, duž obale i bura, prema večeri na sjevernom dijelu u jačanju pa će podno Velebita na udare biti i olujna.

Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene