Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zavrzlama oko mandata

Kolakušić odustaje od Sabora: "Više mogu postići u Bruxellesu"

Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
"Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu", napisao je Mislav Kolakušić na Facebooku.

Novoizabrani zastupnik Mislav Kolakušić najavio je u četvrtak da će dati ostavku u Hrvatskom saboru nakon što mu je odgovoreno da ne može staviti mandat u mirovanje u hrvatskom parlamentu bez da izgubi mjesto u Europskom parlamentu.

"S obzirom da prema tumačenju Hrvatskog sabora ne mogu staviti u mirovanje svoj mandat, podnijet ću ostavku na svoje mjesto u Hrvatskom saboru, a moje mjesto će preuzeti moj zamjenik, Dražan Dizdar kao član stranke Pravo i Pravda", objavio je na Facebooku Kolakušić, koji je i član Europskog parlamenta.

Istaknuo je kako neusporedivo više može doprinijeti u borbi i razotkrivanju globalizma kao zastupnik u Europskom parlamentu nego kao zastupnik u Hrvatskom saboru te smatra da je donio ispravnu odluku.

Također, ponovio je da će na izborima za Europski parlament 9. lipnja zatražiti novi mandat.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković zgrožen je uhićenjima Plenković iz Čakovca: "Načelno imam 76 ruku. I više. Nina? Ona vam je suho zlato"

"Duboko sam uvjeren da je pozornica Europskog parlamenta u kojem se sukreira ogroman broj zakona po kojima žive i hrvatski građani, danas najvažnije mjesto za širenje suverenističkih ideja na globalnoj razini", izjavio je.

Ujedno je pozvao i sve birače suverenističkih stranaka u Hrvatskoj, prije svega birače Mosta i Domovinskog pokreta da mu daju svoje povjerenje na ovim izborima jer je uvjeren da nitko ne može na jednako učinkovit i jasan način zastupati suverenističke ideje i interese građana Hrvatske u Europskom parlamentu od njega.

Kolakušić je prethodno zatražio da mu se saborski mandat stavi u mirovanje, na što mu je MIP odgovorio da je po Zakonu o izboru zastupnika u Europski parlament dužnost saborskog zastupnika nespojiva s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Vesna Vučemilović sastavljanje većine Vučemilović za DNEVNIK.hr o ostavci, Pavličeku i razgovoru s Plenkovićem: "Svi misle da znaju što ću napraviti"

"To znači da ne može zamrzavati mandat, odnosno ako inzistira na tome, njegov će mandat u Europskom parlamentu prestati“, kazao je Robert Jankovics, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP).

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene