Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Japanu

U narezanom bijelom kruhu pronađeni dijelovi štakora: Svi se sada sprdaju s njihovom reklamom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Veliki japanski dobavljač hrane opozvao je više od 100.000 paketa popularne marke narezanog bijelog kruha nakon što su u nekim štrucama pronađeni dijelovi štakora.

Ovo je najnoviji skandal povezan uz sigurnost hrane koji muči drugo najveće azijsko gospodarstvo, koje ima dugogodišnju reputaciju pouzdanosti.

U izjavi Pasco Shikishima Corporation rekla je da istražuje kako su se dijelovi štakora našli u dva paketa narezanog kruha, dodajući da se do sada nitko nije razbolio nakon što je konzumirao proizvod.

Kasnije je za CNN potvrđeno da ostaci pripadaju štakoru. Pronađeni su u seriji bijelog fermentiranog kruha.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić-Radman Iz minute u minutu Odlazi Grlić Radman? Poznato tko bi ga mogao zamijeniti. Ovako bi mogla izgledati kadrovska križaljka DP-a

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Zagrebu raznesen bankomat FOTO Eksplozija noćas probudila Zagrepčane u jednom kvartu

"Povući ćemo navedene proizvode koji su proizvedeni na istoj tvorničkoj liniji i u međuvremenu zaustaviti dotičnu liniju kako bismo utvrdili uzrok i proveli protumjere", piše u priopćenju, dodajući da se povlačenje odnosi na oko 104.000 pakiranja.

Povučeni proizvod ne prodaje se u inozemstvu, rekao je glasnogovornik tvrtke za CNN.

Osnovan 1920., Pasco je glavni dobavljač pekarskih proizvoda koji zapošljava više od 3700 djelatnika u 12 tvornica diljem zemlje.

Povlačenje hrane postao je veliki problem s kojim se Japan suočava posljednjih godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Mrtav pijan izazvao prometnu, pobjegao pa izazvao još dvije: Policija objavila detalje

U ožujku su japanske zdravstvene vlasti naredile povlačenje triju dodataka prehrani koje je proizvela tvrtka Kobayashi Pharmaceutical, veliki proizvođač lijekova, nakon smrti nekoliko korisnika. Više od 100 ljudi je hospitalizirano.

Pročitajte i ovo Provjereno: Domovinski pokret - 1 Donosi Provjereno Stručnjaci zgroženi programom Domovinskog pokreta: "Učenice ćemo podučavati kako da budu samo majke i domaćice, a učenike kako da budu samo očevi i ratnici?"

Prošlog kolovoza, dobavljač hrane Warabeya Nichiyo otkrio je dva slučaja žohara koji su pronađeni unutar rižinih kuglica koje su se prodavale u trgovini 7-Eleven u Saitami, sjeverno od Tokija.

Pascovo povlačenje izazvalo je bujicu komentara na društvenim mrežama. Brojni su sarkastično komentirali reklamu za taj kruh koja je nedavno objavljena i prikazuje obitelj tijekom doručka koja je oduševljena tostom, a prizor je popraćen glasom: "Ne stavljamo ništa nepotrebno u kruh".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene