Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizmjerna tuga

Akcija spašavanja završila tragično: Iz rudnika Mramor izvučeno tijelo rudara

Preminuo rudar u rudniku Mramor kod Tuzle
Preminuo rudar u rudniku Mramor kod Tuzle Foto: Getty Images
Službe spašavanja iz rudnika Mramor u utorak navečer izvukle su tijelo rudara Asima Šehanovića.

Iz rudnika lignita Mramor u blizini Tuzle u utorak u večernjim satima izvučeno je tijelo rudara koji je ostao u njemu zarobljen od 3. svibnja. 

Nakon pregleda tijela, mrtvozornik je u 21:40 proglasio smrt rudara Asima Šehanovića.

Time je petodnevna potraga za rudarom koji je upao u jamu duboku 170 metara zbog urušavanja zemlje završila tragično. Pedesetjednogodišnji Šehanović je bio prvi kopač, tj.onaj koji prvi silazi u jame. Spasilačke službe ulagale su nadljudske snage da dođu do njega, no akciju spašavanja otežavali su teški uvjeti i kontinuirano zatrpavanje zemlje.

Tijelo je izvučeno oko 21:30 te je odmah potom kontaktirana hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i policija, rekli su iz udruge Rudnik ugljena Kreka kojoj pogon Mramor pripada.

"Nažalost, mrtvozornik Doma zdravlja Tuzla po pregledu unesrećenog radnika konstatirao je smrt. Ovim putem iskazujemo neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom, a obitellji, prijateljima i ostalim rudarima izjavljujemo najdublje saučešće", naveli su iz udruge Rudnik ugljena Kreka, prenosi Klix.ba.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces"

Premijer Federacije BiH ponudio pomoć

Nakon novosti o nesretnom završetku rudara u srijedu se oglasio i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i ponudio pomoć Elektroprivrede i Vlade ožalošćenoj obitelji preminulog Šehanovića.

"Kada se dogodi tragedija poput ove u jami rudnika Mramor čovjek zanijemi i sve riječi zapnu u grlu. Da ironija bude veća, kako kažu, prema rudarskim standardima ova jama je važila za jednu od sigurnijih", rekao je Nikšić.

"Kažu mi da je Asim Šehanović bio primjer svojim kolegama u svemu. Nažalost, uvjerili smo se kako život nije pravedan i kako najčešće stradaju najbolji među nama", rekao je dodavši da se uvijek divio rudarima zbog rizičnosti njihova posla.

"Njegovoj obitelji, prijateljima i radnim kolegama upućujem saučešće zbog gubitka brižnog supruga i oca, dobrog prijatelja, vrijednog rudara, prvog kopača. Ovo je veliki gubitak za sve njih i ono što im u ovako teškim trenucima možemo ponuditi je naše duboko suosjećanje i pomoć", rekao je Nikšić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene