Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O pedofiliji

Richard Dawkins: 'Blago dodirivanje ne nanosi dugotrajnu štetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Richard Dawkins doživio je veliko osuđivanje nakon što je izjavio da 'blago dodirivanje' nije pedofilija.

Dawkins je u intervjuu za londonski Times izjavio kako je i on sam kao školarac bio zlostavljan. 'Učitelj me povukao na koljena i zavukao ruku u hlače, ali je to radio i ostalim dječacima', izjavio je Dawkins i dodao kako ne misli da mu je to nanjelo dugotrajnu štetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noćna mora Jezivi trener je godinu dana potajno snimao djevojčice na bazenu: "Teško se pomiriti s onime što se dogodilo" Ilustracija podignuta optužnica Horor u Slavoniji: S prijateljem brutalno silovao kumovu ženu usred bijela dana, tortura je trajala satima

>> Dawkins: Odrastati kao katolik gore je od seksualnog zlostavljanja!

'Slučajevi pedofilije podrazumjevaju silovanje, ponekad i ubojstvo i to ne treba stavljati u istu kategoriju kao blago dodirivanje', objasnio je Dawkins. Dodao je i kako ne možemo jednako osuđivati zločine sada ili prije 50 godina jer su razmišljanja i stajališta drugačija nego prije, prenosi The Times.

Na tu izjavu je oštro reagirao direktor Nacionalnog društva za sprječavanje okrutnosti prema djeci, Peter Watt. 'Žrtve spolnog zlostavljanja pate od istih posljedica bilo to prije 50 godina ili jučer', izjavio je Watt.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene