Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuća poruka

Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova poručio je Poljskoj da bi nuklearno oružje raspoređeno u toj zemlji postalo vojna meta.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov upozorio je u četvrtak da će Rusija gađati NATO-ovo nuklearno oružje i objekte ako budu raspoređeni u Poljskoj. Državnoj novinskoj agenciji TASS rekao je da se zajedničke nuklearne misije NATO-a u blizini ruske granice smatraju prijetnjom njezinoj sigurnosti.

"Da ne govorimo o trajnom raspoređivanju, o čemu govore usijane glave u Varšavi", dodaje, a prenosi Sky News.

"Zato bi svi oni političari koji raspravljaju o takvoj opciji u Poljskoj i izvan nje trebali shvatiti: nikakvi koraci u ovom smjeru neće pridonijeti sigurnosti Poljske i relevantni objekti neizbježno će biti meta. Oni će biti prvi na popisu našeg vojnog planiranja", naglasio je Rjabkov.

Pročitajte i ovo Rafalei stigli u Hrvatsku Iz minute u minutu Što je Hrvatska kupila za više od milijardu eura? Najubojitije im je oružje raketa METEOR

Ruski je to odgovor na izjavu poljskog predsjednika Andrzeja Dude, koji je u ponedjeljak u intervjuu za novine Fakt rekao da je Poljska spremna smjestiti nuklearno oružje na svoj teritorij ako NATO odluči ojačati svoje istočno krilo.

"Rusija sve više militarizira oblast Kalinjingrad. Nedavno je svoje nuklearno oružje premjestila u Bjelorusiju. Ako naši saveznici odluče razmjestiti nuklearno oružje kao dio nuklearne podjele i na našem teritoriju, kako bi ojačali sigurnost istočnog krila NATO-a, spremni smo na to", dodao je Duda i istaknuo da je nuklearna podjela tema razgovora između Poljske i SAD-a već neko vrijeme.

"Već sam nekoliko puta govorio o tome. Moram priznati da sam na pitanje o tome izjavio našu spremnost", rekao je, a prenosi Politico.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..."

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je u ponedjeljak da će Rusija "poduzeti sve potrebne korake odmazde kako bi zajamčila našu sigurnost", piše novinska službi RIA Novosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene