Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnijeli najmanje 25 života

Zastrašujuće snimke: Pogledajte kako kalifornijski požari izgledaju iz svemira

Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP)
Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Fotografije požara iz svemira (Foto: NASA) Fotografije požara iz svemira (Foto: NASA) Foto: NASA +0 Kalifornijski požar iz svemira (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
NASA-ini sateliti iz svemira su snimili velike požare koji haraju Kalifornijom.

Deseci tisuća jutara opožarene zemlje snimili su NASA-ini sateliti Landsat 8 i Terra iz perspektive koja nam inače nije dostupna.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Na jednoj se fotografiji vidi kako izgleda opožareno područje samo 14 sati nakon što je požar koji je buknuo 8. studenog gorio na 20.000 jutara zemlje. Koliki su razmjeri požara već prvog dana vidi se na satelitskim snimkama. Mnogo se dima nadvija i nad Tihim oceanima.

U zastrašujućim požarima, trećim najkatastrofalnijim u povijesti, poginulo je najmanje 25 ljudi, a više od stotinu ih se smatra nestalima. Plameni jezici progutali su na tisuće kuća u Kaliforniji, a vatrogasci nemaju velike nade u skorašnje svladavanje nekoliko aktivnih žarišta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene