Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17. obljetnica nestanka

Pojavila se na misi za Maddie McCann i sve šokirala: "Želim DNK test"

Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: Afp
Madeleine McCann nestala je prije 17 godina iz apartmana u portugalskom odmaralištu Praia da Luz dok su roditelji bili na večeri, a nju i braću blizance ostavili su da spavaju. U petak je održano misno bdijenje za Maddie, na kojem nisu bili njezini roditelji, no pojavila se jedna osoba koju nitko nije očekivao.

Roditelji Madeleine McCann u petak nisu bili na misnom bdijenju u lokalnoj crkvi u povodu 17. obljetnice nestanka njihove kćeri, a svećenik je pročitao njihovu ispriku.

"Dobra večer, žao nam je što ne možemo biti s vama večeras, ali zahvaljujemo vam što ste se okupili i podijelili svoju nadu za Madaleine i drugu nestalu djecu. Prošlo je 17 godina otkako nam je Madeleine oteta. Teško je čak i izgovoriti tu brojku, a da ne odmahujemo glavom u nevjerici. Iako smo sretni na mnoge načine i možemo reći da sada živimo relativno normalnim i ugodnim životom, ovaj 'život u limbu' još uvijek je vrlo uznemirujuć. A odsutnost i dalje boli", pročitao je njihove riječi okupljenima velečasni Robert Gladstone iz mjesne župne crkve, prenosi Daily Mail.

Član obitelji je rekao da su Kate i Gerry McCann otišli na tajnu lokaciju jer im je "prijeko potreban dugi vikend odmor".

Madeleine McCann Madeleine McCann Foto: Afp

Na misi se pak pojavila neočekivana posjetiteljica. Julia Wendell (22), poznata kao 'lažna Maddie', stigla je u društvu prijatelja Roberta Zylea. U rukama je imala pismo koje je željela dati McCannovima.

Kasnije je medijima ispričala da je bila razočarana što nisu bili prisutni, a doputovala je iz Poljske jer ima jedno pitanje za njih.

 

"Ja sam Madeleine McCann. Nikada nisam prestala vjerovati u to i došla sam ovamo jer želim zamoliti Kate i Gerryja da naprave DNK test. Nisu učinili ništa da dokažu da ja nisam njihova kći. Ne, nisam luda, ja nisam lažljivica", kazala je.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina"

Julila je, inače, 2023. na društvenim mrežama počela tvrditi da je Maddie, objavljivala je pod korisničkim imenom "IamMadeleineMcCann" te inzistirala na tome da je ona nestala djevojčica. Tada su je nagovorili da napravi DNK test i rezultati su uvjerljivo dokazali da nije bila u nikakvom srodstvu s Madeleine. Nakon toga je požalila zbog svega jer se našla na meti online zlostavljača i primala prijetnje smrću, no sad se ponovno vratila istoj tvrdnji: "Ja sam Madeleine McCann i to ću i dokazati."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Njezino pismo na kraju je prezeo vikar i obećao da će ga predati obitelji McCann.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene