Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika privatizacija

BORBA S DUGOVIMA JE POČELA Sve je na rasprodaji, pa čak i energetske mreže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grci su obećali i prodaju regionalnih luka prema važećim uvjetima.

Grčka kreće u hitnu privatizaciju svojih luka, regionalnih zračnih luka i energetske mreže, u sklopu Memoranduma o razumijevanju (MOU) u kojem se složila sa svojim vjerovnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ostavke Tsiprasa Europsku komisiju ne brinu grčki izbori: 'Reforme se mogu provesti' Slika nije dostupna Potop burze PANIKA U GRČKOJ Bezuspješno pokušavaju prodati pale dionice

Prema MUO-u, koji se sastoji od 29 stranica, a čiju je kopiju pribavio Reuters, Grčka nastavlja s privatizacijom koja bi trebala vrijediti oko 6,4 milijarde eura između 2015. i 2017. godine.

Grčka: Kaos na Kosu prilikom registracije izbjeglica

MUO je popis mjera kojih se Atena mora pridržavati kako bi vrijedio trogodišnji dogovor spašavanja zemlje od totalnog bankrota koji je težak oko 85 milijardi eura. Među mjerama je i obećanje Grčke da će do listopada 2015. privatizirati mrežu operatera ADMIE osim ako ne ponudi alternativni program s istovrijednim rezultatima. Obvezujuće ponude za luke Piraeus i Thessaloniki moraju biti raspisane do kraja listopada, a Grci su obećali i prodaju regionalnih luka prema važećim uvjetima, gdje je najbolji ponuđač već izabran.

Krajem prošle godine, njemački Fraport imenovan je preferiranim ponuđačem za posao vođenja 14 regionalnih zračnih luka u Grčkoj, ali je transakcija bila u zastoju od kada je ljevičarska vlada Alexisa Tsiprasa preuzela vlast u siječnju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene