Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbi se 'riješili' Cristiana Ronalda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manchesterovo krilo Cristiano Ronaldo, ozlijedio se na današnjem treningu reprezentacije i upitno je hoće li zaigrati na kvalifikacijskoj utakmici Srbija - Portugal koja se igra u četvrtak.

Ako se 22-godišnji Ronaldo ne oporavi od ozljede gležnja, Srbi su 's vrata' sknuli svoju najveću brigu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvalifikacije za SP: Portugal i Švedska iza Albanije Slika nije dostupna Cristiano Ronaldo nakon treninga s ledenim oblogom na gležnju

"On je najvjerojatnije najbolji napadač na svijetu i da ga uspijemo nekako zaustaviti... To bi nam stvarno olakšalo život", izjavio je srpski reprezentativac i Portugalčev suigrač u Manchesteru Nemanja Vidić prije vijesti o Ronaldovoj ozljedi.

Glasnogovornik reprezentacije Portugala Onosre Costa, priopćio je da je Ronaldo ozlijedio gležanj tijekom današnjeg treninga.

"U ovom trenutku ozljeda se ne čini ozbiljna, ali ipak još ne možemo reći hoće li moći igrati", rekao je Costa.

Ronaldo je postigao dva pogotka i asistirao za treći na subotnjoj utakmici protiv Belgije koju je Portugal dobio 4:1. Također, u Premier ligi je zabio čak 16 pogodaka, što ga čini drugim strijelcem engleske lige ove sezone (Didier Drogba iz Chelsea postigao je dva više).

Srbi pak, moraju zaista 'zapeti' žele li nadoknaditi sramotan subotnji poraz od Kazahstana na domaćem terenu (2:1). Pobjednik ove utakmice ostat će pri vrhu Grupe A u kojoj vodi Poljska s 13 bodova, a druga je Finska s 11. Portugal i Srbija su trenutno izjednačeni na 10 bodova.

No, u portugalsku se momčad, nakon suspenzije, vraća krilo Simao Sabrosa.

"Bit će to drugačija, vrlo komplicirana utakmica, međutim, učinit ćemo sve da izvučemo dobar rezultat. Srbija će se pokušati 'povratiti' nakon lošeg nastupa i tu moramo biti oprezni", rekao je branič Portugala i igrač Chelsea, 28-godišnji Paulo Ferreira.

"Portugal ima fenomenalnu momčad, no nećemo se predati bez borbe", komentirao je izbornik reprezentacije Srbije, Španjolac Javier Clemente i dodao: "Moramo učiniti sve kako bi spriječili da Cristiano Ronaldo i Ricardo Quaresma dokažu da su, kako se tvrdi, najbolji napadači na svijetu".

Srbija će pak igrati bez 26-godišnjeg Nikole Žigića (koji je za reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro 2008. postigao četiri od 7 pogodaka, a trenutno je član španjolskog Racinga), jer je napadač u posljednjim minutama utakmice s Kazahstanom zaradio crveni karton.

"Bez Žigića, mi smo potpuno drugačija momčad. Moramo mijenjati svoju taktiku koja se bazirala na dodavanju dugih lopti Nemanji i držanju 'figa' nakon toga. Portugal možda je favorit, ali bili smo i mi u utakmici s Kazahstanom i vidjeli ste što se dogodilo", rekao je srpski reprezentativac, igrač Herthe iz Berlina, Marko Pantelić.

U momčad Srbije se nakon suspenzije vraća kapetan Dejan Stanković, te dvojica ključnih braniča, 33-godišnji Mladen Krstajić (Schalke) i 31-godišnji Ivica Dragutinović (Sevilla), koje je trener Clemente odmarao protiv Kazakhstana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene