Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba za vlast

"Strijeljajte me, ali to ću provesti": Domovinski pokret postavio novi uvjet, ne odnosi se na sve, već samo na odabrane

Mario Radić
Mario Radić Damir Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Mario Radić Mario Radić Foto: Damir Tadic/Cropix Mario Radić, Domovinski pokret Mario Radić, Domovinski pokret Foto: Vlado Kos/Cropix Mario Radić, Domovinski pokret Mario Radić, Domovinski pokret Foto: DNEVNIK.hr Mario Radić Mario Radić Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Radić odbio poziv Mosta da ruše HDZ Galerija 1/5 >>
Mario Radić želi biti ministar, a želi i da ministrima rastu plaće. Pregovori HDZ-a i DP-a nastavljaju se danas u 10:30.

Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Mario Radić, koji slovi kao glavni šef stranke, želi biti ministar u novoj Vladi. Traži i veće plaće za ministre. Sam Radić kaže da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali za sve ostale traži znatno povećanje plaća, javlja 24 sata.

"Neka me strijeljaju i napadaju, ali provest ćemo odmah taj nepopularni potez kojeg se svi boje. Jednostavno, za ove plaće ne mogu se dobiti kvalitetni ljudi koji bi se ozbiljno prihvatili posla u ministarstvima", rekao je Radić. Time je potvrdio informaciju da se u pregovorima s HDZ-om, Domovinski pokret zalaže za veće plaće dužnosnika i to ne samo ministara, nego i premijera i državnih tajnika.

Plaće ministara sada iznose od 2300 do 2800 eura. Premijer Andrej Plenković ima plaću 3262 eura.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret Dani odluke Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"

"Dobrog igrača mora se platiti", poručio je Radić. 

Radić je potvrdio i da planira biti jedan od ministara u novoj vladi.

"Ja sam spreman raditi pro bono, ali svima ostalima moraju rasti plaće. Ne bi ni Dinamo bio tako dobar da kupuje igrače u Sesvetama i niželigašima. Dobrog igrača mora se platiti, tako se mora platiti i dužnosnika", rekao je Radić.

Rekao je da još razrađuju konačni prijedlog

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene