Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori i razgovori

Pupovac: "O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS"

Zastupnici nacionalnih manjina su jedinstveni i ostat će jedinstveni neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se ona izvana činila, poručio je, između ostalog, SDSS-ov Milorad Pupovac u izjavi za medije nakon sudjelovanja na komemoraciji u Veljunu.

"Prvo u našem rasporedu je razgovor u klubu zastupnika nacionalnih manjina. I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se ona izvana činila", kazao je SDSS-ov Milorad Pupovac u izjavi za medije nakon sudjelovanja na komemoraciji u Veljunu.

"Razgovarao sam s premijerom i nisam stekao dojam da se radi o odricanju premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru", kazao je i dodao da će konačan stav iznijeti nakon sastanka. "Čeka nas odluka, koja neće biti laka, ali bit ćemo jedinstveni", istaknuo je te opetovao da neće dopustiti ponižavanje i raspirivanje političke mržnje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

Upitan jesu li spremni podržavati novu Vladu iz saborskih klupa, Pupovac je odgovorio kako će o tome svoj stav reći u utorak nakon razgovora manjina. Upitan hoće li i on podržati Plenkovića s obzirom na to da je predstavnik mađarske manjine donio odluku da će podržati Plenkovića za mandatara, ponovio je: "Više-manje smo svi donijeli odluku, ali konačan stav o tome reći ćemo nakon zajedničkog sastanka."

"Takav je naš međusobni dogovor i toga se držimo i mi iz SDSS-a, nema razloga drukčije govorimo. Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju svojih zajedničkih ciljeva i bit ćemo jedinstveni u odluci koju ćemo donijeti", opetovao je Pupovac.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac borba za vlast Je li ovo poruka DP-u? Oglasio se Pupovac: "To smatramo ovog trenutka svojom prvom i osnovnom zadaćom"

"Mislim da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i pitati se - gdje mi je bila pamet? Još nije kasno. U jednom trenutku izgledalo je kao da smo ostali bez političke pameti. Sad se suočavamo s posljedicama. Neki na jedan, neki na drugi način. Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, o zajedničkim vrijednostima, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti”, dodao je.

"O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome reći ćemo kad dođe vrijeme, a neće se dugo čekati na to. Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika segregiranje je Srba u Hrvatskoj. Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS. SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama nego i kad stane netko drugi. Nismo od jučer i nismo ništa manje važni za ovu zemlju od drugih, naročito onih koji misle da su najvažniji od svih", poručio je Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene