Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila detalje

Mjesecima su njih dvoje harali po gradu: Na meti su im bili crkveni milodari, bicikli, mašine za šišanje, alkoholna pića...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija privela je muškarca i ženu osumnjičenih za serijske krađe po Zagrebu. Osim novca, krali i crkvene milodare, bicikle, mašine za šišanje...

Muškarca i ženu zagrebačka policija sumnjiči sa 17 provala i krađa nakon što je provela istragu.

Policija sumnja da su 29-godišnjak i 34-godišnjakinja zajedno djelovali od početka studenog 2023. do kraja veljače 2024. na području zagrebačkog Črnomerca. Organizirani dvojac pokrao je pekaru, ugostiteljski objekt, ali i crkvu odakle su osim novca krali i alkoholna pića.

29-godišnjak krao i sam

Osim zajedničkog djelovanja, 29-godišnjaka se sumnjiči za samostalne krađe na području Črnomerca i Trešnjevke tijekom više mjeseci.

Policija sumnjiči da je provalio u trgovinu, tvrtku, frizerski salon, ugostiteljski objekt, dvije pekare te četiri vjerske ustanove. Osim toga, policija sumnja da je upao u biciklarnik jedne zgrade odakle je ukrao bicikl marke X Fact.

Pročitajte i ovo Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

"Cilj mu je bio novac, međutim uz novac iz frizerskog salona otuđio je mašine za šišanje. Iz vjerskih ustanova krao je milodare", stoji u policijskom priopćenju.

Sumnja se da je provaljivao obijanjem prozora ili vrata nakon čega bi krenuo u potragu za ulovom, najčešće novcem. Tijekom nekih od svojih pohoda, primjerice u krojački salon, trgovinu te ugostiteljski objekt, nije uspio ništa ukrasti.

Ilustracija Alat za obijanje vrata i prozora Foto: PU zagrebačka

Jedne noći u travnju na području Trešnjevke od svoje je poznanice ukrao auto marke Fiat Punto ukravši joj u trenutku nepažnje ključeve auta.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 14.000 eura, procijenila je policija.

Nakon istrage, osumnjičeni su pritvoreni, a protiv njih su podnesena izvješća Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene