Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

u Zagrebu

Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale

Aktualno Galerija Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 1 Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 1 Foto: Grad Zagreb Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 2 Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 2 Foto: Grad Zagreb +0 Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 Galerija 1/3 >>
U utorak počinju radovi na velikom koridoru Biciklističke magistrale Zagreb Istok, ukupne duljine 22,3 km, koji će se protezati uz željezničku prugu od Studentskog centra do Dugog Sela.

U prvoj etapi, koja će biti gotova već na ljeto, izgradit će se dionica ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica u ukupnoj dužini od 1201 metar, što će ujedno biti prva natkrivena biciklistička staza u Zagrebu.

Staza će se povezati s postojećom biciklističkom stazom na raskrižju Branimirove ulice i Zavrtnice, i nastaviti sve do Svetica gdje će se uklopiti u pješačku stazu na raskrižju Branimirove ulice i Svetica. Vrijednost radova na prvoj dionici iznosi 263.000 eura, uz planirani završetak radova od tri mjeseca, javili su iz Grada Zagreba.

Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 2 Foto: Grad Zagreb

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović, ilustracija Posjet gardijskoj brigadi Milanović iz Nove Gradiške: "Pružili ste mi jedno od rijetkih utočišta"

Biciklistička staza će, gdje je to tehnički moguće, prolaziti ispod željezničkog nadvožnjaka čime će biciklisti biti zaštićeni od vremenskih uvjeta. Osim toga, biti će osvjetljena ekološkom led rasvjetom primjenom pametnog DALI sustava, koji će se aktivirati pomoću senzora odnosno prolaskom biciklista.

Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 1 Foto: Grad Zagreb

Radove će u 11 sati otvoriti Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene