Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje nema rješenja

FOTO Peti dan prosvjeda radnika Varteksa: "Dobili smo informaciju da je Uprava najavila odlazak"

Aktualno Galerija Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Foto: Željko Hajdinjak/Cropix Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix +2 Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća Galerija 1/7 >>
Radnici varaždinskog Varteksa peti dan su u štrajku, a u petak se prosvjed održava na središnjem gradskom trgu. Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do srediŠnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaĆa.

Radnici varaždinskog Varteksa u petak su prosvjedovali na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava tražeći svoje plaće, opstanak tvrtke i nastavak proizvodnje, a gradonačelnik Neven Bosilj pozvao je vjerovnike, banke i dioničare da se dogovore u interesu radnika i Varteksa.

Radnici Varteksa već su pet dana u štrajku zbog neisplate dijela plaće za veljaču i plaće za ožujak, ali i zato što žele da nekadašnja perjanica hrvatske tekstilne industrije opstane i nastavi s proizvodnjom.

"Dobili smo informaciju da je Uprava najavila odlazak i da je na stolu zajam kojim bi se pokrenula proizvodnja i isplatile plaće. S tim smo samo djelomično zadovoljni jer to nije dovoljno za nastavak proizvodnje i onakav Varteks kakav želimo”, rekao je Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Pročitajte i ovo Ratni brodovi NATO-a Uskoro vježbe Ovo bi mogla biti sljedeća Putinova meta: "Ne pokušavajte ga nadmudriti"

Pročitajte i ovo Marin Miletić Zvijezda Eurosonga Marin Miletić danima piše o Baby Lasagni: "Dežurni dušebrižnici to mu ne opraštaju"

Istaknuo je da žele jak Varteks, tvrtku koja će imati kvalitetnu upravu, koja je spremna reagirati u trenutku, da Varteks više nikada ne bude u ovako lošoj situaciji.

Želimo da se tvrtka dokapitalizira sa značajnijim iznosom od onog kojim se namjerava dokapitalizirati 21. svibnja na Skupštini. Pozivamo sve koji su spremni uložiti u Varteks da to učine, poručio je Rajković.

Okupljenim se radnicima obratio gradonačelnik Neven Bosilj poručivši kako je žalosno to što se u 21. stoljeću radnici moraju štrajkom boriti za svoje plaće.

Pročitajte i ovo Joost Klein pogledajte što je učinio Hit! Nizozemac bojkotirao predstavnicu Izraela na Eurosongu i postao viralan

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca ispred zgrade UNRWA-e u Jeruzalemu Nakon niza prosvjeda U Jeruzalemu zapaljena zgrada UN-ove agencije: "Životi osoblja UN-a došli su u ozbiljnu opasnost"

"Grad Varaždin čvrsto stoji uz radnike Varteksa, a ne uz vlasnike, Upravu ili Nadzorni odbor. Grad zapravo kreditira Varteks s 550.000 eura jer bi sutra mogao poslati Varteks u stečaj, ali to je zadnje što će ova gradska uprava napraviti”, rekao je Bosilj.

Pozvao je Upravu, vlasnike, Nadzorni odbor i založne vjerovnike da sjednu za stol i dogovore se o budućnosti tvrtke.

Novinare je zanimalo je li u razgovoru s vlasnicima tvrtke stekao dojam da oni imaju motivaciju za nastavak proizvodnje, a Bosilj kaže kako mu se čini da im nikada cilj nije bio opstanak tvrtke i proizvodnja.

"Tu su uvijek neki nekretninski ciljevi. Jedino što je ostalo vrijedno je imovina, zemljište koje je strateškim projektom Vlade iz siječnja 2021. proglašeno u jednom dijelu zonom višestambene izgradnje. Ako propadne Varteks, propada i strateški projekt Vlade, a zemljište vrijedi manje. Založni vjerovnici, banke i dioničari - dogovorite se u interesu Varteksa i njegovih radnika”, poručio je Bosilj.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene