Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSTIZBORNA KOMBINATORIKA

Grbin o formiranju saborske većine: "Most je pristao, za Hrvatsku možemo napraviti nešto dobro"

Peđa Grbin
Peđa Grbin Foto: Damir Krajac/Cropix
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin obratit će se javnosti uoči predstavljanja europske socijaldemokratske LGBTIQ+ kampanje za izbore za Europski parlament "Come Out and Vote!". Komentirao je mogućnost sastavljanja većine.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da je stav njihove stranke jasan. "Hoćemo li se dogovoriti ili ne? Ja vam to ne mogu reći", rekao je.

"Ne ulazim u šanse, ali postoje razlike. Postoje stvari koje smo svi govorili prije izbora. Imamo priliku riješiti neke stvari. Primjerice Lex AP, izborno zakonodavstvo. Oko toga se vrijedi potruditi. Znate tko je to podržao, a tko ne. Ali bitna je suštinska borba protiv korupcije. Postoji mogućnost i nadam se da će biti dobre volje", izjavio je Grbin. Nije želio komentirati postupke i tijek pregovora DP-a i HDZ-a.

Ostaje pri stavu da prvi korak u formiranju antikorupcijske platforme mora biti konstituiranje Sabora, te da nisu razgovarali o imenima za predsjednika Sabora. Potez nacionalnih manjina da podrže Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora Grbin smatra pogrešnim.

Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: Goran Mehkek/Cropix

Ponovio je da je Most podržao njihovu inicijativu.

"Ja nikom neću doći i saviti ruku i reći, nemoj glasati za razrješenje Turudića. Ali posljedice takve odluke će svatko nositi na savjesti. Ali sada imamo priliku to ispraviti", rekao je.

"Plenković se predstavlja kao europejac, a donosi zakon protivan EU zakonima".

"Neću komentirati pregovore, niti koje su naše šanse. Možemo nešto dobro napraviti za Hrvatsku", napomenuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene