Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jezive snimke

"Ovakva izopačenost je nezamisliva": Plaćali su da gledaju zlostavljanje beba majmuna, stavljali ih u blender, Britanka priznala krivnju

Beba majmun
Beba majmun Damir Kranjac/zoo.hr
Aktualno Galerija Beba majmun Beba majmun Foto: Damir Kranjac/zoo.hr Domišljati majmun (Foto: Screenshot/YouTube) Domišljati majmun (Foto: Screenshot/YouTube) Foto: Screenshot/YouTube +0 Tamarin majmun Galerija 1/3 >>
Holly LeGresley optužena je za udruživanje u organizaciju koja je djelila video snimke mučenja beba majmuna. Holly je bila moderatorica grupe.

37-godišnja Britanka Holly LeGresley izjasnila se krivom za optužbe o udruživanju u zločinačku organzaciju koja je zlostavljala životinje

Ona je preko Telegrama smišljala, prikupljala sredstva i zatim naručivala video snimke mučenja beba majmuna. Snimke je naručivala iz Indonezije. 

Online grupa je korištena za razmjenu videozapisa mučenja. Jezive snimke prikazuju paljenje živih majmuna, ozljeđivanje majmuna raznim alatima, pa čak i stavljanje jednog majmuna u blender.

Pod korisničkim imenom "The Immolator",  LeGresley je svojedobno za članove grupe vodila anketu o tome kojom bi se metodom trebalo koristiti kako bi se majmuni najučinkovitije mučili. 

Presuda će joj biti izečena 7. lipnja, javlja BBC. 

Grozomornu priču otkrio je BBC Eye koji je Holly identificirao kao jednu od sudionika u skupini koju je vodio Amerikanac Mike Macartney, bivši član motociklističke bande koji je služio kaznu u zatvoru i poznat je pod imenom "Kralj mučenja".

LeGresley, koja je u to vrijeme živjela s roditeljima u Midlandsu, bila je među najaktivnijim sudionicima grupe, a Macartney ju je postavio za moderatora grupe.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS"

Često bi se privatno dopisivala s Macartneyem, koji je ovaj mjesec priznao krivnju za optužbe za zlostavljanje životinja u SAD-u i prijeti mu kazna do pet godina zatvora.

Istražitelj Kevin Lacks-Kelly, rekao je da je LeGresley igrala ključnu i aktivnu ulogu u globalnoj mreži mučenja.

Rekao je da je ona bila puno više od promatrača, da je prikupljala financijska sredstva, arhivirala videozapise i djelovala kao administrator u grupi primajući nove članove.

"Muka mi je reći da je ovo nedvosmisleno najgori slučaj koji sam ikada istraživao", rekao je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Pregovori i razgovori Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"

Sarah Kite, suosnivačica dobrotvorne udruge za životinje Action for Primates, rekla je da je LeGresley "neupitno uživala gledajući bespomoćne bebe majmune koje se u strahu i boli bore za svoj život".

"Dubina izopačenosti je nezamisliva", rekla je, piše BBC. 

Najmanje 20 ljudi je pod istragom diljem svijeta nakon istrage BBC-ja.

Trojica sudionika već su optužena u SAD-u, uključujući i kolovođu skupine Macartneyja. U Indoneziji je uhićeno dvoje ljudi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene