Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 dana nakon izbora

Mrak Taritaš za Dnevnik Nove TV: "Ne vidim pregovore s DP-om kao pro forme"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 5 Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 5 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 4 Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 4 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 3 Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 3 Foto: DNEVNIK.hr Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 2 Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 1 Galerija 1/5 >>
Za Dnevnik Nove TV Anka Mrak Taritaš komentirala je pregovore s Domovinskim pokretom oko stvaranja saborske većine.

Domovinski pokret u ponedjeljak ujutro se sastao sa SDP-om i partnerima. Sastanku je prisustvovala i predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš, a reporterki Dnevnika Nove TV Barbari Štimac ispričala je jesu li pregovori dali ikakvog rezultata. 

„Mi smo danas imali jedan radni sastanak koji je bio vrlo ugodan i razuman. Domovinski pokret nije niti u jednom trenutku skrivao činjenicu da će oni pregovarati s HDZ-om“, rekla je Mrak Taritaš i prisjetila se pregovora s Mostom 2015. godine.

„Tada je bilo apsolutno jasno da Most nema ideju ići s opcijom od centra lijevo.Ovdje to tako nije bilo“, nadodala je Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

Mrak Taritaš se dalje osvrnula na komentare predsjednika SDP-a Peđe Grbina o tome smatra li ove pregovore pro-forme.

"Kad sam išla na te pregovore, imala sam osjećaj da je možda pro-forme, no na kraju razgovora mi se ljestvica optimizma malo digla“, rekla je Mrak Taritaš nadodavši kako su Rijeke pravde s druge strane imale dobrog sugovornika te kako se nada da će već, tijekom večeri, DP odlučiti s kime će u koaliciju.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika?

Dalje se osvrnula na težinu odluke koja leži u rukama Domovinskog pokreta.

"Oni su svjesni da su u njihovim rukama jako bitne odluke. Odluke su dvije, nemamo tri, četiri ili pet“, rekla je te nadodala kako koji su prvi koraci koje Rijeke pravde planiraju napraviti sa saborskom većinom.

"Nakon što se u parlamentu stvori parlamentarna većina i konstituiramo parlament, jasno smo rekli što je na stolu, a to je lex AP koji treba ukinuti, da Turudić ne zasjedne uopće u Gajevu i, kao treću stvar, smo razgovarali o izbornom zakonu“, rekla je Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

"Ako nema prvog koraka, ne treba razgovarati niti o drugom, niti o trećem, niti o dvadeset i četvrtom. Trebamo vidjeti jesmo li dovoljno razumni da u smislu demokracije i promjene u Hrvatskoj napravimo taj prvi korak i svrgnemo HDZ“, istaknula je Mrak Taritaš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene