Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svaki dan se miče

Klizište na Pantovčaku se pogoršava: "Došlo je do pomaka, to nam komplicira radove"

Aktualno Galerija Klizište na Pantovčaku - 1 Klizište na Pantovčaku - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Klizište na Pantovčaku - 2 Klizište na Pantovčaku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Klizište na Pantovčaku - 3 Klizište na Pantovčaku - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Klizište na Pantovčaku - 4 Klizište na Pantovčaku - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +1 Klizište na Pantovčaku - 5 Galerija 1/6 >>
Prije točno 15 dana aktiviralo se klizište u ulici Pantovčak. Hitna sanacija je započela, ali radovi nisu daleko dogurali. Svaki dan tlo se pomakne u prosjeku za 10 centimetara. Ekipa Dnevnika Nove TV obišla je teren sa stručnjakom koji situaciju prati svake sekunde. Stanje nije nimalo dobro.

Kiša, koja satima ne prestaje padati, za sanaciju klizišta na Pantovčaku predstavlja samo probleme.

"Uslijed padanja oborina došlo je do pomaka, to nam komplicira radove", kaže Goran Mazija iz odjela za geotehnički katastar.

Dok se tlo gotovo neprestano pomiče, radnici pokušavaju što prije pripremiti teren za sanaciju. Ali, faktora koji otežavaju posao sve je više.

"Ovdje je bio ujutro i stroj koji radi istražno bušenje i na dubini od devet metara ušao je u podzemnu vodu, u žilu, i nakon što je probušio sloj gline, došlo je do dizanja vode do tri metra", kaže Mazija.

Zato su na tom dijelu radovi stali. Da tlo ne miruje pokazuju i ove snimke ceste snimljene na dan aktivacije ovog dijela klizišta.

"Tada je skok iznosio osam centimetara.Točno 15 dana poslije skok koji je izračunat iznosi 3 i pol metra, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

S unutarnje strane štićenog prostora, on je oko 10 metara i od tuda je sve krenulo.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja Pao dogovor s DP-om Tomo Medved za Dnevnik Nove TV otkrio ostaje li ministar u novoj Vladi, komentirao i financiranje Novosti: "To je jedno od pitanja..."

Problem su kiša, podzemne vode, a zatim i divlje životinje koje treba iseliti s Pantovčaka.

"U štićenom prostoru s unutarnje strane postoji tor, onda kroz njega tjeramo divljač da uđe unutra, a ogradom koja se sada postavlja sprječavamo da oni napuste prostor, odnosno da ne bi ušli u ovaj prostor gdje ćemo mi izvoditi radove", kaže Mazija.

Za radnike posebnu opasnost predstavlja i drveće.

"Stabla prijete da se sruše na njih, mi ćemo ih aktiviranjem Hrvatskih šuma morati oboriti kako bi spriječili ugrozu", rekao je Mazija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 2 zahtjev dp-a Stručnjaci o većim plaćama za ministre i premijera : "Kakve smo sve ministre viđali..."

U tijeku je izgradnja pristupne ceste. Koja je zbog kiše pukla na šest mjesta. Zbog svih ovih faktora, datum završetka sanacije i otvaranja ulice za promet, sve se više pomiče.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene