Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slika Dubrovnika

Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta"

Dubrovački hotel Belvedere trebao je biti jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj, no realizacija projekta još se čeka. O obnovi ruševina priča se 20 godina, a vidi li se napokon pomak, provjerila je Paula Klaić Saulačić.

Dubrovački hotel Belvedere jedna je od najpoznatijih ruševina iz Domovinskog rata koja još čeka svoju obnovu. Vlasnik je nekada bio ruski oligarh Viktor Vekselberg

Kao godina otvaranja novog hotela spominjala se 2019., ali vlasnik je projekt prodao. Godinama sve stoji, no sada iz grada tvrde da im se javio predstavnik novog vlasnika i uskoro će dogovoriti sastanak.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu

Pročitajte i ovo Goran Mazija, Voditelj Odjela za geotehnički katastar Ispred Predsjedničkih dvora Stručnjak objasnio kako je došlo do odrona na Pantovčaku i kad će biti saniran: "Treba obnoviti i instalacije"

U projektu je od samog početka uz Veksleberga bio i Davor Stern, no povukao se nakon prodaje tvrtke i svih peripetija s gradom.

"Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, i volje, i želje da se napravi. Projekt je bio zaustavljan više puta iz politikantskih razloga lokalne uprave", rekao je konzultant Stern, a što je još rekao o projektu, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene