Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Diplomirani pravnik

Ante Šprlje je ponovno ministar pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Šprlje ponovno je izabran za ministra pravosuđa.

Mostovac Ante Šprlje dobio je povjerenje i mandatara Andreja Plenkovića za mjesto ministra pravosuđa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čelnik međimurskog HDZ-a Darko Horvat je novi ministar poduzetništva i obrta Slika nije dostupna Bivša časna sestra Tko je Bernardica Juretić - nova ministrica socijalne politike i mladih

Ante Šprlje bio je izabran za ministra pravosuđa i u timu bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Ood 2012. godine obnašao je dužnost suca Općinskog suda u Metkoviću i Općinskog suda u Dubrovniku, a tijekom 2015. godine bio je Zamjenik predsjednice Općinskog suda u Metkoviću.

Prije toga na istom je sudu bio sudski savjetnik te vježbenik. Pravosudni ispit položio je 2007., a zvanje diplomiranog pravnika stekao je 2002.

Ante Šprlje sudjelovao je na velikom broju domaćih i međunarodnih seminara, radionica i konferencija s područja prava, ljudskih prava, zaštite okoliša, prekogranične suradnje, odnosa sa javnošću i edukacije mladih.

Bio je i direktor Maratona lađa na Neretvi. Član je Udruge sudaca Republike Hrvatske, bio je predsjednik vijeća Službeničkog suda u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a na pravnom portalu Legalis moderator za kazneno i prekršajno pravo te urednik za propise.

U obraćanju u MOST-u, Božo Petrov ga je predstavio kao osobu koja je od početka bila uključena u formrianje MOST-ova programa za reformiranje.

'Pravosuđe je teško područje na kojem je potreban predan i stručan rad, nadam se to povjerenje opravdati i da ćemo zajedničkim naporom napraviti da pravosuđe ne bude na naslovnicama novina nego da bude sporedna vijest jer dobro radi svoj posao', rekao je Šprlje na predstavljanju javnosti u središnjici MOST-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene