Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogibija sestara Filipović

TAKNULI SMO U OSINJE GNIJEZDO Nakon prošlotjedne priče uslijedili otkaz i prijava zbog seksualnog zlostavljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni otkaz, prijava zbog seksualnog zlostavljanja... Sve se to dogodilo nakon prošlotjedne priče Provjerenog.

Riječki policajac Mustafa Etemaj prvi je put javno progovorio o toj noći, kada se prije 10 godina dogodila nesreća u kojoj su poginule sestre Filipović. Izjavio je kako je nesreću skrivio Damir Ježić i kako se zbog toga slučaj zataškava već 10 godina.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Kaštel zavijen u crno - 5 U Kaštel-Sućurcu Potresno svjedočanstvo muškarca koji je spasio dječaka iz gorućeg automobila: "Pokušao sam izvući i majku. Uhvatio sam je za ruku..."

24 sata nakon što je izjavio kako je svjedočio nesreći u kojoj su poginule sestre Filipović, a kako to policija godinama zataškava - Mustafi Etemaj uručen je izvanredni otkaz.

U rješenju stoji - zbog teške povrede službene dužnosti.

Međutim, ni nakon prošlotjedne javne ispovijesti, nitko iz policije nije ga pozvao na obavijesni razgovor. A na izlazak u javnost, kaže, odlučio se samostalno i to nakon razgovora s roditeljima poginulih sestara.

'Po meni je bitan vrh MUP-a počev od gospodina Vidaka koji još od 2006. nije poduzeo mjere da se otkrije počinitelj prometne nesreće, jer i da se otkrije tko je počinio, te se osobe se ne može vratit ni onda ni sad. Ali je bit tome onom trenutku što sam je vidio 99 posto sam siguran da je to Damir Ježić', kaže Mustafa.

Na redakcijski mail stigao je i odgovor od Damira Ježića - tvrdi kako je nevino optužen i prvi put javnosti prilaže dokaze kojima to potkrepljuje. Poslao nam je prijepis računa s kreditne kartice te potvrdu o polaganju ispita za učitelja skijanja, koji, kako kaže, dokazuju da u vrijeme prometne nesreće nije bio u Hrvatskoj već u Italiji. Podsjeća i da se dragovoljno podvrgnuo poligrafskom testiranju 2012. godine.

No, na udaru su i policijski službenici i predsjednik istoimenog sindikata. Nakon što je u Provjerenom stao u zaštitu riječkog policajca Dražena Pandže, jednog od onih koji su zbog slučaja Filipović, kako tvrdi, izloženi progonu, Mario Puškarić optužen je za seksualno zlostavljanje polaznika policijske akademije.

'U mom slučaju je došla anonimna prijava, degutantnog sadržaja u kojem se djelatnici unutarnje kontrole uključuju kao da je riječ o teškom ubojstvu, ispituju čak i polaznike policijske škole koji nisu policijski službenici što se u povijesti policijske akademije nije dogodilo. Reagiralo se vrlo brzo i vrlo profesionalno odnosno pretjerano profesionalno obzirom da su se ispitivale činjenice iz mog privatnog život. Trpim štetu, neugodnosti u okruženju kojem radim i razmišljam o tužbi protiv ministra i odgovornih osoba', rekao nam je Puškarić.

No više od same prijave, zabrinjava ga princip rada unutarnje kontrole. 'Vrlo ažurno postupaju po pitanju anonimnih prijava protiv ljudi koji ukazuju na pogreške u sustavu i na određene koruptivne radnje, dok s druge strane na potpisane prijave kao što su slučaj Šota, Ježić, Pandža i drugi ne postupaju', dodaje Puškarić.

Osim prošlotjedne informacije da je istraga u tijeku, unatoč ponovljenom upitu, policija se o novim okolnostima slučaja nije očitovala.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene