Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri osobe ranjene

Ubijen promatrač na izborima u Albaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba ubijena, a tri su ranjene rano jutros blizu biračkog mjesta u sjevernom albanskom gradu Lacu, izvijestila je policija a prenose agencije.

Ubijen je promatrač Socijalističkog pokreta za integraciju, potvrdila je policija, a kandidat vladajuće stranke Mhill Fufi teže je ranjen i prebačen u vojnu bolnicu u Tirani, prenosi Reuters. Policija je objavila da je još jedna osoba ranjena u istom napadu vatrenim oružjem, ne navodeći dodatne pojedinosti.

Čelnik Socijalističke stranke Edi Rama odgodio je svoje glasovanje i odmah se zaputio u Lac. Na parlamentarnim izborima u Albaniji će 3,2 milijuna birača moći glasovati kako bi u parlament po proporcionalnom izbornom sustavu delegirati 140 zastupnika.

Nakon posljednjih izbora 2009. zemlja je zapala u političku krizu jer oporbeni socijalisti nisu htjeli priznati izborne rezultate. To je znatno usporilo albansko približavanje EU-u i Bruxelles je Tirani već dvaput odbio dati status kandidata.

Glavni rivali na političkoj sceni isti su već 20 godina - desna koalicija oko aktualnog premijera Salija Berishe (68) i lijeva koalicija oko čelnika socijalista i bivšeg gradonačelnika Tirane Edija Rame (48). Obje se stranke bespogovorno zalažu za ulazak u EU i oporavak devastiranog albanskog gospodarstva.

Po posljednjim anketama, koje se inače u Albaniji ne smatraju pretjerano vjerodostojnima, socijalisti imaju sedam posto prednosti. Oko 3.000 promatrača nadgledat će izbore. Biračka mjesta zatvaraju se u 19.00 sati a prvi rezultati trebali bi biti objavljeni u ponedjeljak. (Hina)

Pročitajte i ovo Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene