Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaven Dobrović

NAJMOĆNIJI MINISTAR Dobroviću ostaje sektor okoliša i u novoj Vladi, no dobio je i sektor energetike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaven Dobrović i dalje ostaje na čelu Ministarstva zaštite okoliša i u novoj Vladi mandatara Andreja Plenkovića.

Mostov Slaven Dobrović u novoj vladi će obnašati funkciju ministra zaštite okoliša, ali ovog puta, s daleko većim resorom i ovlastima, jer će upravljati i čitavim energetskim sektorom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz redova HDZ-a Oleg Butković ostaje ministar prometa Slika nije dostupna Župan na mjestu ministra Tko je Tomislav Tolušić - novi ministar poljoprivrede

Dr. sc. Slaven Dobrović, koji je bio ministar i u Vladi Tihomira Oreškovića, profesor je na Fakuletu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Također, autor je više studija za implementaciju ekološki zasnovanog gospodarenja otpadom u jednicama lokalne samouprave.

Rođen je 29. kolovoza 1967. godine u Zadru.

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1993. godine, na procesno energetskom smjeru. Dobitnik je Rektorove nagrade za  najbolji studentski rad 1992. godine.

Magistrirao je 1998. godine obranom rada pod naslovom "Tehnološke mogućnosti sniženja sadržaja organskih tvari u vodama nekih sjeverno hrvatskih izvorišta". Doktorirao je 2002. godine obranom disertacije "Analiza postupaka razgradnje organskih tvari u vodi primjenom UV zračenja".

ODABRAO MANDATAR Potvrđena imena tri Mostova ministra

Od jeseni 1993. zaposlen je kao znanstveni novak na Zavodu za energetska postrojenja, najprije na projektu "Otplinjavanje i utjecaj plinova na karakter vode", a zatim na projektu "Tehnološki procesi u sustavu obrade voda". Od 2002. godine istraživač je na projektu "Istraživanje procesa tehnološke obrade voda'', a isto tako i konzultant na projektu "Problematika unosa alohtonih organizama brodovima" Ministarstva znanosti i tehnologije RH. Od 2007. godine kao istraživač sudjeluje u znanstvenom projektu "Ekološka prihvatljivost i učinkovitost suvremenih postupaka u obradi voda".

Glavna područja znanstvenog interesa uključuju područje voda (napredni oksidacijski procesi, dezinfekcija te obrada brodskih balastnih voda) i zaštita okoliša, posebno razvoj i primjena ekološki zasnovanihsustava gospodarenja otpadom. Od siječnja 2010. imenovan je voditeljem Katedre za inženjerstvo vode i okoliša Fakulteta. Iste godine izabran je u izvanrednog profesora na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Oženjen je i otac sedmero djece.

Na konferenciji za medije u središnjici MOST-a Božo Petrov je Dobrovića predstavio kao stručnjaka koji je kompletno svoje znanje uložio u zaštitu okoliša.

'Pred nama su važni zadaci, savjesno i dobro ćemo obavljati svoj posao. Unaprijedit ćemo sustav, stvarati jasne kratkoročne i dugoročne ciljeve, trebamo suradnju i podršku javnosti u stvarima koje ćemo voditi otvoreno', rekao je Dobrović u obraćanju u MOST-u.

Imovinska kartica

Bivši sveučilišni profesor, ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u imovinskoj kartici prijavio je ministarsku plaću od 22.200 kuna. Prijavio je i 5.000 kn mjesečno od fakulteta strojarstva, ali i 100.000 kn godišnje od samostalne djelatnosti. Po prijavljenim podacima supruga je nezaposlena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene